Waterski's

Waterski's

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Welke waterski is voor mij goed ...

Combo of salom ski's?

Grofweg zijn er binnen de wereld van waterski's twee lijnen te onderscheiden: combi ski's en slalom ski's, maar het is erg belangrijk dat u de juiste waterski's kiest.

Combo Waterski's

Combo waterski's zullen de ski's zijn waarop u de meeste watersporters zult rond zien gaan. Twee latten, onder iedere voet één, met mogelijk op één waterski ruimte voor een twee voet, zodat u kunt mono waterskieën. Op combo waterski's heeft u gegarandeerd een leuke middag.

De bindingen van combowaterski's zijn zeer breedt in de zetten. Zo heeft u aan één set combi ski's voldoende om gezellig met vrienden een middagje te gaan waterskieën. U kunt de Jobe Combi waterski's eenvoudig van maat veranderen middels een kliksysteem.

Slalom waterski's

Slalom Waterski's zult u wat minder vaak op het water zien, maar is niet minder spectaculair. Met een slalom ski staat u op één lat op het water. Meer heeft u ook niet tot u beschikking en slalom waterskieën is dan ook weggelegd voor de meer ervaren waterskiër. 

Op een slalom waterski schroeft u, net als bij een wakeboard, u eigen bindingen op uw ski. HIerdoor wordt de waterski gelijk minder universeel u wat lastiger te delen met vrienden. Hiertegenover staat wel dat u in uw eigen binding staat en een vertrouwde controle op het water zult houden.

De juiste lengte van je waterski's

Het klinkt best logisch, te korte waterski's maakt het moelijker uit het water te komen en misschien nog wel lastiger om hierop te blijven staan. Dit heeft simpelweg met drijfvermogen te maken. Iemand die zwaarder weegt zal meer drijfvermogen nodig hebben om boven water te blijven, dan een kind van 30 kilo.

 

Breedte van de waterski's

Nogmaals, alles draait om drijfvermogen bij combo waterski's. Een bredere ski zorgt dus ook voor meer drijfvermogem. Ookal heeft de boot waar u achter hangt wat minder pk's, u zult op een bredere waterski eenvoudiger uit het water komen. Een bredere waterski is hiertegenover ook wat stugger in bewegen, er moet namelijk meer materiaal door het water worden gesneden. 

Wij raden dan ook altijd aan om, als u de keuze heeft, als beginnend waterskiër een bredere waterski uit te kiezen om hier de beginselen mee te leren. U zult sneller uit het water komen en meer ervaren worden op de waterlatten. Zodra u dit onder de knie heeft kunt u eens gaan kijken naar wat smallere waterski's, zodat u wendbaarder zult zijn en uzelf uit kunt blijven dagen.