Gieken

Gieken

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 20

Van hoog naar laag sorteren
  1. Vanaf € 239,00 Normale prijs € 279,00
  2. Vanaf € 839,00
  3. Vanaf € 769,00 Normale prijs € 869,00
  4. Vanaf € 219,00
  5. Vanaf € 159,00 Normale prijs € 199,00
  6. Vanaf € 259,00
  7. Vanaf € 985,00 Normale prijs € 1.229,00

Voor de watersport windsurf zijn er in principe twee soorten gieken, namelijk van aluminium en carbon. Het grote verschil zit hem in de stijfheid van de giek. De carbon giek is over het algemeen stijver dan een aluminium giek. Zeker bij grote zeilmaten is het fijn om een zo stijf mogelijke giek te hebben. Het zeil maakt het mogelijk om sneller te sturen en de overbrenging van het zeil naar het board is dan efficiënter.

Waar moet ik bij een windsurf giek op letten qua verschillen?

Het is belangrijk om op de buisdiameter van de giek te letten. Er zijn zeer dunne buizen en wat dikkere, het is maar net wat jij prettig vindt. Op het gebied van gewicht zijn er maar minieme verschillen tussen de carbon en aluminium giek die je tijdens windsurfen gebruikt. In de aluminium uitvoeringen zit ook best wat verschil met betrekking tot stijfheid, buisdiameter en soort aluminium. Zo zijn er bijvoorbeeld gieken gemaakt van wat goedkoper aluminium die jarenlang plezier geven voor de recreatieve surfer. Sta je wat vaker op het water? Dan is het aan te raden een iets duurdere giek aan te schaffen voor meer stijfheid en langere levensduur.

Een windsurf giek kopen

Kies in onze webshop uit aluminium, carbon en zelfs tweedehands gieken in verschillende maten en uitvoeringen. Plaats eenvoudig jouw bestelling via de webshop en wij leveren de bestelde artikelen direct uit eigen voorraad waar mogelijk. Bestel je voor 15.00 uur? Dan proberen wij jouw proberen dezelfde dag nog te versturen met PostNL.